Trip Yogyakarta - Part 2


dah masuk hari kedua, hari #ootd aku sebab aku dah cop kat budak-budak ni, jangan over shadow, hahaha. Dah breakfast ala kadar sebab b/fast dia tak sedap sangat, kopok ikan je yang sedap plus kopi. Supir pun dah sampai, kita liburan terus!

Pertama, kita shoot terus Gunung Merapi, sembahkan kepada penjaga gunung korban untuk tahun ni iaitu si Siah, hahaha. Penjaga gunung takmo sebab Siah bukan local, katanya. Naik Gunung Merapi bukan pakai Avanza, tapi kena naik 4x4, baru thrill! Harga satu jeep, 350ribu. Naik pagi-pagi best sikit sebab takdelah terbakar.

Test gopro, jauh tak boleh pegi. Jauhnye sampai dah nak sebulan pun aku tak dapat-dapat lagi gambar!

Muka mula-mula naik jeep. Bukan main nyanyi pastu dah senyap sebab terhentak-hentak, jalan tak cun!

Dalam 10 minit naik, pastu berenti jap kat tempat peringatan peristiwa Gunung Merapi meletus. Keadaan rumah, sekeliling yang tinggal, gambar-gamabr kenangan.

Inilah sisa yang tinggal bila Merapi meletus 2010.


Mangsa yang terselamat


Dalam 20 minit lepas tu, barulah pengembaraan bermula. Serius, memang senak perut dok terentak dalam jeep, batu-batu dia main redah je, memang habis ovum aku rosak sebab terhentak, membazir! hahaha. Ada beberapa pit stop yang kita singgah untuk fotoin.

Sungguh kacak jeep merah tu

Tragedi Oktober

Sheila Gank!

Masih mampu melompat


Aku rasa dalam 2 jam jugaklah naik turun gunung Merapi ni. Disebabkan semalam hujan, jadi tak dapatlah nak tengok secara jelas Merapi, sebab kabus. Tapi cuaca dia memang best, nyaman je.

Dah turun lapo. So minta supir singgah mana kedai yang best untuk makan dan urusan-urusan lain. Next location? Sila klik kat Part 3!


Comments

Popular Posts