Ray 2015- Part 3


Hi uolllssss,
Alang-alang dah post, biar sampai lebam! Aku pun hati tengah haru, kejap lagi meeting, dah siap-siap dialog, nangis bagai. So, sementara tunggu masa serah leher, adalah baik kiranya aku sambung cerita.
Lepas dah abis aktiviti malam raya, semua tido dengan tak berapa nak nyenyak sebab masing-masing tengah berangan nak pakai cantik-cantik esok pagi =)

Dalam pukul 4 pagi macam tu, dah ada bunyi-bunyi kat dapur. Awal betul orang-orang rumah ni bangun. Dah ada yang jerang air, mandi sunat aidilfitri, masukkan kuih dalam bekas, belah lemang, ketupat, panaskan balik rendang, macam-macam lagilah! Ramai kan manusia kat rumah, so kenalah amik giliran untuk mandi. Nasib baik ada 2 bilik air, takdelah nazak sangat tunggu turn!

Dalam pukul 7 pagi semua dah siap, cantik-cantik dan sesi bersalaman, bermaafan, hulur duit raya, terima duit raya, nangis-nangis mintak ampun berlangsung di ruang tamu. Start yang paling tua sampailah ke cucu-cicit yang paling muda. Sesi memperkenal sorang-sorang geng An Goma =)

Nenek aka Ketua Paling Berkuasa Di Alam Semesta!

Emak aka Maklong, ketua segala dapur

Maklang aka pembantu ketua dapur dan juga part time penghibur

Induk aka organiser 

Pakndak je yang takde gambar, sebab dia yang pegang camera, hahaha. Sesi salam-salam pulak, mari kita tengok sape yang banyak nangis, hihi





sesi salam sambil hulur, even masing-masing dah keje pun tetap saling berhuluran, hahaha

nampak sangat muka tak ikhlas! haha

Oma salam dengan cucu sendiri, mesti banyak Qaseh dapat duit raya (*_*)

Beratur ikut pangkat, senioriti =)


comelllll sanad!

konsep senget-senget

Aummmm!

Family Cik Kiah & Cik Suboh

Family Maklang & Paklang

Family Induk & Pak Induk or Uncle Wan katanya

Dan Anugerah Pakaian Tercantik dan Meletup-letup pom pom jatuh kepada Mira!!!!! 

Tak sia-sia beli kat butik terkenal lagi femes. Dengar cerita, artis je tau yang beli kat butik tu,hahaha
Memang sampai sekarang dress Mira jadi bahan usikan. Panas jela hati member sorang nih! Gurau jela Mira, dah engko je yang paling menyerlah time tu kan....

Itulah antara gambar-gambar yang rajin dimasukkan dalam post ni. Malas dah nak tekan butang upload!haha Tapi akan ada part special untuk tutup cerita pasal raya dengan penuh bergaya. Mood raya masih on, esok ada orang panggil makan open haus, huhuhu, nallek!

*Aku cari penimbang tak jumpa-jumpa. Penimbang takut dengan aku or aku yang saja tak jumpa beliau?

Comments

Popular Posts