Bali is owesome! (PART 3)

Hari berikutnya dan terakhir di Bali, kami ahli rombongan pergi ke belah-belah pantai je, tengok laut, tengok manusia, tengok bumi. Layankan gambar di bawah untuk tatapan dan rujukan jika satu hari nanti korang mahu ke sana, amin....

Masih dalam mood hari raya orang Bali. 



subhanallah~~~







pekena air kelapa sambil layan jagung bakar depan pantai yang indah terbentang, heaven!

Dah kembung, kami terus ke Uluwatu Temple, masuk kena bayar, dan berpakaian kemas, tak boleh naked, dan kena pakai selendang ikat kat pinggang. Maybe dewa dia suka tengok para gadis begini agaknya....hurm.

nampak dah tinted tak lepas JPJ je muka aku, nak bagitau korang, sumpah panas tak tipu!
 
mata tak boleh bukak, haha
  
 temple atas tu kalo semayang memang tak kusyuk jawabnye, gayat lebih!




khadijah with her new boyfie,kehkeh

aku kalo amek gambar memang cantik, bila suruh orang lain amik gambar, huh, boleh gadoh!



sedang melayan si ratu selfie, thanks Joni for this snappy =)



Overall, this is so wonderful moment, temple betul-betul atas cliff, putus cinta, heart brooken person tak dibenarkan naik, kebarangkalian terjun tiruk adalah tinggi, hehe. Bagi aku, Bali is for nature even pub banyak tapi ada je tempat yang boleh korang tenangkan fikiran, lihat alam.

Bali ni semua benda yang popular mesti ada tiket, kena bayar, 30 ribu lebih kurang rasanya. So sediakan duit. For this trip, at least kena sediakan 2juta only for transportation, makan, bayaran masuk semua, belum lagi shopping! Gila masuk tempat shopping, memang lost! So, budget kecik pun boleh datang, insyaallah boleh pangkah Bali punye.

For next trip, masih lagi dalam perancangan, itinerary dalam pembikinan, pasport kene renew, international license kena mohon kat JPJ, so macam besar je bunyi next plan....jengjengjeng~~~ hehehe...
Mohon Tuhan mudahkan segala, dapat nikmati indahNya, amin!

Comments

thulannguyen said…
Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

An Thái Sơn chia sẻ trẻ sơ sinh nằm nôi điện có tốt không hay võng điện có tốt không và giải đáp cục điện đưa võng giá bao nhiêu cũng như mua máy đưa võng ở tphcm địa chỉ ở đâu uy tín.

Popular Posts