apo buek?


Ok, aku hampir terlupa yang esok adalah cuti umum, nampak sangat pekerja berhemah! Dr kasi cuti, dia paksa aku jangan datang kerja sebab aku ni terlalu workoholic! Tapi aku dah ada rancangan, cannot back home maa...
Selesai menyiapkan PRGS, dah sain, dah cop, dah bergegas pulang. 
4.00pm= pergi singgah CIMB, cimb clicks gua tak boleh nak bukak!
Kad kena telan pulak dah! Hadoi, kena buat kad balik semula padahal baru minggu lepas pergi tukar kad!
5.00pm= Balik, semayang dan capai beg yang aku dah standby sebelum pegi keje tadi.
520pm= Merempit sorang-sorang, sekejap je sampai. Baru 2 ketul je orang dalam pool. Tanpa berlengah, aku pun terus pakai google dan cap yang baru dibeli, baget terer macam Maya Karin!hahaha!!!
540pm = Orang dah mula ramai, semua tayang swim suit, aku je pakai t-shirt,kampung sungguh! Berenang tak banyak, sengayut kat tembok je lebih.
615pm = Dah rasa bosan dengan diri sendiri, nak berenang ke tengah malu, takut berlanggar ngan orang,jadi berenang ketepian jela. Lemas dua tiga kali terus naik. 
630pm = Siap, pegi Giant beli milo (alolo~~) lapo sangat-sangat!
700pm = Singgah Petronas beli air tuk Ensem, sanpai kering aku lenjan tekak dia!
710pm = Pegi Mcd beli bubur dan kopi, terlalu lapar sampai dah takde selera nak beli makanan panas.
720pm = Tepat-tepat parking moto, azan pun bergema. 

Pack tak idup aku arini? Takdelah pack sangat tapi disebabkan aku tak mahu memikirkan kesunyian yang melanda, haruslah pandai buat apa yang patut, sibukkan diri dengan benda lain.Lagipun kat kolej ni ada aktiviti, takdelah sunyi sangat. Still ada bunyik orang-orang....=)

-takmo sunburn!

Comments

Popular Posts